Koti

Etsitkö uutta taloa, johon todella rakastat?

Jos aiot ostaa uuden talon, on hyvin todennäköistä, että näet myytävien talojen ilmoituksia sanomalehdissä ja jopa Internetissä. Asunnon ostaminen perheellesi ei ole helppo tehtävä. Yksilön mielessä pyörii satoja kysymyksiä ja tuhansia päätöksiä, jotka sinun on tehtävä. Jotkut yleisimmistä kysymyksistä, joita saatat kysyä itseltäsi, ovat:

• Mille alueelle haluat siirtyä?
• Millainen talo vetoaa sinuun eniten?
• Mitkä ominaisuudet houkuttelevat sinua eniten?
• Haluatko asua maaseudulla vai lähellä yrityskeskusta?
Aloita lyhyt listaus
Kun olet vastannut yllä oleviin kysymyksiin, voit alkaa listata alueita, joista haluat etsiä taloja. Jos sinulla on esimerkiksi lapsia, etsit varmasti taloa hyvän koulun tai korkeakoulun läheltä. Ennen kuin valitset kodin, tee pieni luettelo henkilökohtaisista tarpeistasi ja jaa ne seuraaviin luokkiin:

• Haluaisi
• Täytyy olla

Hae apua

Jos sinulla ei ole aavistustakaan kuinka aloittaa haku, voit pyytää apua myös ammattilaiselta. Voit jakaa kaikki huolesi heidän kanssaan, ja hän näyttää sinulle joitain hyviä myytäviä taloja, jotka vastaavat tarpeitasi ja vaatimuksiasi. Kiinteistönvälittäjä opastaa, onko kiinteistön arvo nousemassa vai laskemassa alueella, josta aiot ostaa asunnon.

Tarkista naapurit yhteisössä

Monet ihmiset ovat varsin tietoisia myös naapureistaan. Tämä on jossain määrin oikein, ja jotkut naapurit ovat melko sietämättömiä. Heidän kanssaan juttelemisesta ei ole haittaa, jos näet heidät heidän talonsa ulkopuolella. Voit kertoa heille, että aiot ostaa talon ja nähdä, kuinka he ovat vuorovaikutuksessa kanssasi.